image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Cum răspunde Maia Sandu la acuzațiile că primește indicații din afară

„Cei care manipulează și mint că aș lua decizii dictate din afară vor ca oamenii să vadă dușmanul în afara țării și nu în politicienii care fură țara de nici nu mai știu câți ani”, afirmă președintele Maia Sandu.

„Niciodată nu am luat și nu iau decizii dictate. Mereu iau decizii reieșind doar din interesele țării. Cei care mă acuză, ar trebui să spună concret: ce decizie a fost luată cu sfaturi din afară? A, că nu le place că avem anticipate? Asta mi-au spus oamenii în campania electorală! 70% din cetățeni își doreau alegeri anticipate. Da, vorbesc cu mulți oameni, ascult părerile oamenilor, facem brainstorminguri. Nu am mereu cele mai bune decizii și soluții, dar știu să ascult și dacă cineva are o soluție mai bună decât mine, o s-o ascult. Uneori nu există soluții ideale. Dar cei care mă acuză că primesc indicații din afară vor ca oamenii să vadă dușmanul în afara țării”, a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Dialoguri” cu Vladislav Kulminski, la Jurnal TV, în această seară.

În cadrul aceleiași emisiuni, președinta s-a referit la situația geopolitică și la riscurile externe.

„Situația din regiune este foarte complicată. Noi cu toții înțelegem asta și, din păcate, lucrurile continuă să se complice. Asta ne preocupă pe toți, pentru că vrem pace, liniște în regiune. Vrem să putem să ne concentrăm pe chestiuni interne, că avem foarte multe, dar trebuie să fim foarte atenți la ce se întâmplă în afară. Și trebuie să construim un stat puternic, pentru că statul nostru este foarte vulnerabil, inclusiv în fața riscurilor externe. Ceea ce a făcut corupția din instituțiile de stat este că le-a făcut vulnerabile”, a mai punctat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: