image
Sursa foto: Getty Images

Juventus a făcut două achiziții în ultima zi de MERCATO și a cedat alți doi jucători la Tottenham

Mijlocaşul elveţian Denis Zakaria a fost transferat de la Borussia Monchengladbach la Juventus, în ultima zi de MERCATO, a anunţat clubul din Serie A.

De asemenea, Juventus a informat că l-a achiziţionat şi pe fundaşul Federico Gatti de la Frosinone (Serie B), care va evolua pentru torinezi până în 2026, însă acesta va rămâne la actuala sa echipă până în iunie.

"Bătrâna Doamnă" a postat pe Twitter o înregistrare video din momentul sosirii lui Zakaria în vederea efectuării vizitei medicale obligatorii, înainte de a-şi pune semnătura pe un contract valabil până în 2016 cu Juventus.

În vârstă de 25 ani, Zakaria afirmase recent că nu îşi va prelungi contractul cu Monchengladbach, scadent la finalul acestui sezon. Germanii au decis în aceste condiţii să-l vândă acum, pentru a nu-l pierde gratis în vară.

Conform presei italiene, Juventus a acceptat să plătească aproximativ 7 milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile mijlocaşului defensiv Denis Zakaria încă din această iarnă.

Juventus Torino, fostă campioană a Italiei, se află în prezent pe locul 5 după 23 de etape din Serie A, cu 42 de puncte, la 7 puncte de podium.

Mijlocaşul ofensiv suedez Dejan Kulusevski şi mijlocaşul uruguayan Rodrigo Bentancur o părăsesc pe Juventus, pentru a se alătura lui Tottenham, au anunţat luni cele două cluburi cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri de iarnă.

Marea speranţă a fotbalului suedez, Kulusevski, 21 de ani, a ajuns la Juve în urmă cu un an şi jumătate, dar nu a reuşit să se impună nici sub "bagheta" lui Andrea Pirlo, nici sub cea a lui Massimiliano Allegri.

Clubul londonez va plăti mai întâi 10 milioane de euro pentru primele 18 luni de împrumut, până în iunie 2023, apoi va trebui să-l cumpere, după anumite criterii sportive, pentru 35 de milioane de euro, potrivit cifrelor comunicate de Juventus.

Bentancur, în vârstă de 24 de ani, se afla la Torino din 2017. El este vândut pentru 19 milioane de euro, la care se pot adăuga 6 milioane de euro în bonusuri legate de criterii sportive, a spus clubul bianconero.

Aceste două achiziţii ar trebui să răspundă parţial dorinţelor de întărire exprimate de antrenorul lui Spurs, Antonio Conte, care a avut ocazia să-i cunoască pe cei doi jucători în ultimele două sezoane în Serie A.

Luni, Tottenham a anunţat despărţirea de mijlocaşul francez Tangy Ndombele, împrumutat la Olympique Lyon, fosta sa echipă. Alt jucător al londonezilor, extrema spaniolă Bryan Gil, a fost împrumutat la Valencia până la finalul sezonului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: