image
Sursa foto: Siegfried Mureșan/facebook

Parlamentul European a votat Rezoluția în care cere acordarea statutului de candidat pentru aderarea RM și a Ucrainei la UE

Parlamentul European a votat cu 529 de voturi Rezoluția în care cere acordarea statutului de candidat pentru aderare a RM și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

529 de voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European.

Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Partamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Avem susținere totală”, a notat pe pagina sa de facebook europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Oficialul a mai adăugat că cetățenii celor două țări merită perspectiva europeană și merită acordarea statutului de stat candidat.

„Ucrainenii luptă de 4 luni cu arma în mână pentru valori europene, pentru democrație, pentru un viitor european. Cetățenii Republicii Moldova au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționând în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european. De aceea, în rezoluția votată astăzi, noi, Parlamentul European, cerem Consiliului European ca, la reuniunea de săptămâna aceasta, să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să ofere Georgiei o perspectivă europeană”, a mai notat europarlamentarul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: