image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, despre eliberarea lui Platon: „Sunt niște reglări de conturi”

Eliberarea din arest a lui Veaceslav Platon este o reglare de conturi între actori politici, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Potrivit lui Andrei Năstase, eliberarea lui Platon se datorează unor actori politici și nu este altceva decât o reglare de conturi. Declarațiile au fost făcute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, în cadrul emisiunii de la Jurnal TV „Ora Expertizei”.

Sunt niște reglări de conturi. Să fim foarte atenți în zilele și săptămânile următoare, anume asemenea evenimente vor produce știri, titluri, pentru că în Republica Moldova din păcate se trăiește din titluri. Vom vedea acum iarăși noi și noi dezvăluiri de-ale lui Platon pe acest subiect, va fi folosit de către niște actori politici în interesul lor personal partinic, electoral, astfel noi, cei care alături de sutele de mii de oameni am luptat de-a lungul timpul ca în RM să se instaureze normalitatea, dreptatea, bunăstarea, libertățile și drepturile oamenilor, va trebui să facem față acestei avalanșe”, a punctat Năstase.

Năstase a menționat că în cazul faptelor săvârșite de către Veaceslav Platon, Vladimir Plahotniuc, instituțiile statului trebuie să facă lumină.

Am spus ce cred despre Platon, am spus ce cred despre cel căruia el îi declară război total, eu voi face tot ce-mi stă în puteri ca pentru faptele pe care le-a săvârșit Platon, Plahotniuc și toți din anturajul lor să stea la pușcărie, atât. Iar instituțiile statului potrivit legii să facă lumină și în cazul lui Platon, și în cazul lui Plahotniuc, și în cazul altora. Indiferent de unde a pornit ideea de eliberare a lui Platon, dacă în cazul acestui domn a fost un abuz, acest abuz trebuie înlăturat. El a săvârșit niște acte, el trebuie investigat prin prisma legii penale și procesual penale astfel încât să ajungem într-o bună zi la finalitate în cazurile ataculurilor raider, spălătoriei mafiei rusești și a altor lucruri ilegale despre care s-a vorbit în spațiul public”, a menționat Năstase.

Amintim că Veaceslav Platon a fost extradat în Republica Moldova la 29 august 2016, unde a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în două cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. După 4 ani de detenție, astăzi, 15 iunie, Platon a fost eliberat din penitenciar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: