image
Sursa foto: Jurnal.md

Un deputat anunță că s-a vindecat de Covid; „Mulți pacienți care se tratează la domiciliu nu au acces la investigații”

Deputata „Pro Moldova”, Ruxanda Glavan anunță că după două săptămâni dificile de luptă cu virusul Covid a reușit să învingă boala. Ea a menționat că a primit tratament la domiciliu și că bolnavii în această situație nu au acces la investigații sau dacă obțin bilet de trimitere de la medicul de familie, se programează cu greu sau nu pot ajunge fizic.

Deputata a menționat că a fost prima care a prezentat simptome, iar la câteva zile, deși s-a autoizolat, rând pe rând s-au îmbolnăvit toți membrii familiei. „Tabloul clinic a fost diferit, în schimb presiunea psihologică ne-a încercat pe toți în egală măsură”, a menționat Ruxanda Glavan.

Ea a adăugat că sacoșa cu medicamente a costat în jur de 6080 de lei.

„Precizez că aveam acasă termometru, pulsoximetru și unele vitamine. Am avut nevoie pe parcurs și de unele analize și investigații radiologice, pentru ele am primit bilet de trimitere de la medicul nostru de familie. Datorită acestor investigații am depistat la timp unele complicații și am corectat tratamentul. Partea proastă a lucrurilor este faptul că cei mai mulți dintre pacienții care se tratează la domiciliu nu au acces la investigații sau dacă obțin bilet de trimitere, se programează cu greu sau nu pot ajunge fizic, mai ales în afara capitalei, iar asta îi face vulnerabili în fața complicațiilor”, menționează deputata.

Ea a subliniat că a ținut cont de sfaturile celor mai buni colegi din sistemul de sănătate, medici care tratează pacienții cu covid și care i-au recomandat următoarele medicamente: Pentru adulți: antivirale, anticoagulante, antitrombotice, antibiotice, dexametazonă, antimicotice, probiotice, vitamine C,D,B,Se, Zn. Pentru copii: antivirale, vitamine si antipiretice, la nevoie Gargarisme cu peroxid de 1,5% si spălături nazale și multe ceaiuri de mușetel și cătină, a subliniat Ruxanda Glavan.

Amintim că mai mulți deputați din Parlament au anunțat că sunt infectați cu virusul Covid-19, iar din această cauză activitatea Parlamentului a fost sistată pe parcursul ultimelor săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: