În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, președintele Igor Dodon a anunțat că în viitorul apropiat tuturor medicilor care sunt în prima linie urmează să li se efectueze testul COVID-19, iar celor infectați să li se acorde asistenței medicală.

Cel puțin 10 mii de persoane din sistemul medical vor fi testeate în timpul apropiat din contul statului, a menționat Dodon însă fără a specifica câți bani vor fi alocați.

Acesta a mai anunțat că a propus Comisiei Situații Excepționale ca de săptămâna viitoare toți angajații instituțiilor publice să rămână acasă, păstrându-și salariul.

„O decizie convenită cu colegii din Guvern, declararea săptămânii libere, cu păstarea salariilor tuturor celor din instituțiile de stat, în cadrul întreprinderilor de stat, cu privatul vedem ce facem”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că din bugetul președinției s-a renunțat la patru milioane de lei, care erau preconizați pentru achiziționarea calculatoarelor, mobilei, bilete avia pentru deplasări, această sumă urmează a fi redirecționată către sistemul medical.