image
Sursa foto: aktual24.ro

Kazahstanul semnalează un aflux de ruşi la frontiera cu Rusia, în urma mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina

Kazahstanul a înregistrat o creştere a numărului sosirilor din Rusia, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri înrolarea rezerviştilor pentru a lupta în Ucraina, anunţă vineri autorităţile kazahe, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri, 21 septembrie, prima mobilizare în Rusia de după al Doilea Război Mondial şi a reuşit astfel să provoace un exod al bărbaţilor aflaţi la vârsta mobilizării.

Patru dintre cele 30 de puncte ale frontierei dintre Rusia şi Kazahstan - a doua cea mai mare din lume - erau blocate, anunţă într-un comunicat grănicerii kazahi.

Grănicerii kazahi nu precizează, însă, numărul ruşilor intraţi în ţară, notează news.ro.

Un martor, care a cerut protecţia anonimatului, de frică pentru siguranţa sa, declară Reuters că ruşii stau la coadă la un post de forntieră de joi dimineaţa şi că a văzut un trafic neobişnuit de intens şi controlate îndelungate şi aprofundate ale maşinilor ruseşti ale grănicerilor ruşi.

Mulţi dintre cei care vor să traverseze frontiera sunt bărbaţi care par să aibă vârsta prevăzută de mobilizare, şi anume mai puţin de 35 de ani, declară acest martor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: