image
Sursa foto: Jurnal.md

Decesul fetiței din Parcul Alunelul: Procuratura a pornit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu a persoanelor publice

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, anunță că a pornit pe data de 14 mai 2022 un dosar penal în cazul accidentului din Parcul Alunelul, când o fetiță de un an a murit, după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla.

Urmărirea penală a fost pornită pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu, care au cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

Amintim că, la 14 mai 2022, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe strada Calea Ieșilor din mun. Chișinău.

Copila a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

„Prin urmare, informăm că, la această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare, la moment fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, respectiv la apariţia unor informaţii relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz”, menționează Procuratura printr-un comunicat de presă.

comentarii: