image
Sursa foto: Maja Hitij/Getty Images

Germania redeschide treptat frontierele: Din 15 iunie cetățenii vor putea călători liber în Europa

Germania va începe să ridice progresiv, din 16 mai, unele dintre restricţiile introduse la frontiere pentru a încetini propagarea coronavirusului, cu obiectivul ca din 15 iunie să se poată călători din nou liber în Europa, a declarat miercuri ministrul german de interne, Horst Seehofer, Reuters.

Controalele generale la graniţe convenite cu Franţa, Elveţia şi Austria şi care urmau să se încheie pe 15 mai vor fi extinse până pe 16 iunie, dar vor fi redeschise cât mai multe puncte de trecere posibil, a menţionat Seehofer. În cazul în care vor apărea noi focare, controalele vor putea fi reintroduse, a adăugat ministrul german.

Prima graniţă pe care o va redeschide Germania va fi cea cu Luxemburgul, caz în care s-a decis ca de vineri să nu mai fie prelungite controalele, a precizat Seehofer. Au loc de asemenea discuţii cu Danemarca în privinţa deschiderii graniţei bilaterale, „odată ce guvernul danez va încheia consultările cu statele învecinate”, a mai spus el.

Germania şi-a închis graniţele în cea mai mare parte pe 16 martie, de atunci fiind permis doar accesul persoanelor cu motive întemeiate, ca şoferii de camioane, navetişti sau cadre medicale. Au loc discuţii şi în privinţa adăugării pe această listă a altor categorii, a menţionat marţi ministrul de interne german, scrie Agerpres.ro.

Controalele la graniţe urmează de asemenea să fie uşor relaxate în sensul că poliţia federală va face controale tip spot şi nu sistematice, a spus Seehofer.

Noutăţile partenerilor

comentarii: