image
Sursa foto: Guliver / Getty Images

Turiștii fentează legea în Grecia: Certificate false care atestă un test „negativ” de Covid-19, vândute cu 30-40 de euro

Certificate false care atestă un test „negativ” de coronavirus au fost vândute cu 30-40 de euro la Promachonas, chiar înainte să intre în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, relatează televiziunea greacă Megatv.

Grecia a luat măsuri drastice în ceea ce îi privește pe turiști, după cde numărul de cazuri a început să crească în ultima perioadă. Postul de televiziune Mega TV, citat de digi24 a dezvăluit într-un reportaj că în urma unor inspecții în zona de frontieră s-au descoperit noi afaceri, ” constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachona, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv. Aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat ”negativ” cu covid-19, iar prețul variază între 30 și 40 de euro.

Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate – ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate – schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia. Autorităţile elene au anunțat că sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: