image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă; Două din ele vor colecta semnături pentru candidați independenți

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat în cadrul ședinței de astăzi cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Ca rezultat, au fost înregistrate încă trei grupuri de inițiativă, două dintre care vor colecta semnături în susținerea a doi candidați independenți.

CEC a înregistrat azi grupul de inițiativă în susținerea candidatei Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”;

Totodată a fost înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Ion Costaș, candidat desemnat de adunarea cetățenilor, dar și grupul de inițiativă care va colecta semnături pentru candidatul independent, Constantin Oboroc.

În vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020, în conformitate cu prevederile art. 42 și 102 din Codul electoral și ale capitolului III din Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: