image
Sursa foto: jurnal.md

Alexandru Jizdan spune de ce șeful regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu este reținut

Șeful regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu este reținut și condamnat, deoarece „nu există voință politică” în acest sens, spune fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Vadim Krasnoselski nu este reținut, fiindcă nu avem voință politică, iată de ce. Și atâta timp cât noi o să ne certăm numai în platourile TV, iar liderii politici se fac că plouă și se întâlnesc cu ei și îi numesc președinți n-o să fie în finalitate niciodată, fiidcă și procurorii și ofițerii de investigație trebuie să înțeleagă că se vrea acolo sus. Merge Krasnoselski, trec toții liderii din Transnistria, cum au mers de Ziua Independenței, așa se trece până astăzi prin aeroport și la fel a fost pe timpurile celorlalți, ca să nu dau nume. Aceasta este uzurpare de putere și noi de 30 de ani admitem niște lucruri care nu arată bine. Și ar trebui să fie un dosar penal, și ar trebui să fie finalitate sau măcar acești oameni să se teamă să intre pe teirtoriul nostru”, a declarat Alexandru Jizdan, fostul ministru de Interne al RM.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Vitalie Călugăreanu, dacă pe timpul șefii sale la MAI a înaintat vreun demers la Procuratură în acest sens, Alexandru Jizdan a răspuns: „Știți cine răspunde?! Există Codul de Procedură Penală. În 30 de ani ce s-a schimbat? Atunci când am fost eu ministru s-a procedat altfel decțt atunci? Eu vă spun deschideți Codul și haideți să vedem cine este responsabil de acest domeniu, numai nu Ministerul Afacerilor Interne! ”

Precizăm că la sfârșitul lunii iulie fostul președinte al RM, Igor Dodon, s-a întâlnit cu șeful grupării separatiste la reședința de stat de la Condrița, iar atunci la numit „președinte al Transnistriei”.

Amintim că pe data de 18 decembrie șeful regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a revenit de la Moscova și de această dată, liderul separatist a fost menajat la trecerea prin Aeroport. După ce a coborât din avionul privat, acesta a ieșit prin zona VIP, unde era așteptat de mai mulți agenți de securitate.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: