Cei șase bănuiți, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, vor fi astfel cercetați pentru omor, nu pentru tentativă de omor, cum era specificat inițial în dosar.

Adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Adrian Popenco, a precizat că patru din cei șase sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile în izolator, iar doi sunt dați în căutare internațională.

Violul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, într-un apartament la bloc din strada Anestiade din Chișinău, după o petrecere în afara oraşului. Una dintre cele două fete era minoră, de 16 ani. Aceasta a fost aruncată peste balcon de la etajul șapte. Tânăra a supraviețuit și a fost internată în spital, însă după o săptămână a decedat.

Cealaltă victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe polițiști. Unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă - arest la domiciliu - aplicată pentru o infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni.

În acest caz a fost dispusă și o expertiză, pentru a stabili dacă indivizii erau în stare de ebrietate sau sub influența altor substanțe. Inculpații riscă până la 20 de ani de închisoare.