Breaking News

image
Sursa foto: unica.ro

Nutriționista vedetelor dezvăluie: Desertul cel mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos cu silueta

Cunoscuta nutriționistă din România Mihaela Bilic a mărturisit că a ajuns în punctul carierei sale în care dorește să împărtășească oamenilor cât mai multe secrete, adesea ținute ascunse. De aceea, a dorit să facă timp de 90 de zile câte o dezvăluire pe contul domniei sale de Instagram, cu alimente și băuturi despre care spune că nu sunt atât de rele pe cât au faima, precizând că nu este vorba de interese financiare sau reclame. Referindu-se la desert, care ne poate afecta serios silueta, dr. Mihaela Bilic e de părere că nu se poate să ne înfrânăm tot timpul poftele dulci. Dar putem alege răul cel mai mic. Iată ce spune domnia sa despre…. înghețată.

„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.

Din punct de vedere al nutriției, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, “umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500grame).

Consistenţa îngheţatei stimulează creierul

Nu în ultimul rând, înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, conchide medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Citeşte mai mult despre

comentarii: