image
Sursa foto: jurnal.md

Un nou record sumbru: Astăzi în RM s-au înregistrat 252 de cazuri noi; Nou focar de infecție într-un sat din raionul Soroca

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunță despre înregistrarea unui alt deces, cauzat de infecţia COVID-19.Totalul persoanelor decedate a ajuns la 185.

Astăzi în RM se înregistrează un nou record, 252 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 5 406 cazuri. 251 cazuri de infecție sunt cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă).

Într-o localitate din raionul Soroca s-a înregistrat un nou focar de infecție cu COVID-19. Este vorba despre Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

„Totodată avem un focar în Transnitria-39, Chișinău- 63, Cahul-14, Bălți-13, Ceadîr-Lunga-10, Basarabeasca-8, Căușeni-7, Taraclia-5, Ștefan-Vodă-4, Fălești, Ungheni câte 3, Anenii Noi, Călărași, Comrat, Criuleni, Drochia, Edineț, Florești, Ialoveni câte două și Cimișlia, Hâcești, Nisporeni, Ocnița, Sîngerei, Vulcănești câte un caz”, a menționat premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă.

Din totalul persoanelor infectate cu COVID-19 249 sunt în stare gravă. 19 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Pe parcursul zilei de ieri, au fost externați 107 pacienți. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 ajunge la 2176.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunță despre înregistrarea unui alt deces, cauzat de infecţia COVID-19.Totalul persoanelor decedate a ajuns la 185.

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: