image
Sursa foto: Jurnal.md

RM a înregistrat 422 cazuri noi de Covid și 11 decese; Una dintre persoanele decedate avea doar 18 ani

Republica Moldova a înregistrat 422 cazuri noi de Covid-19. Totodată au mai decedat 11 persoane. Astfel numărul deceselor a atins cifra de 895 de cazuri.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, din numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, șase bolnavi sunt originari din stânga Nistrului. Totodată două cazuri sunt înregistrate la persoane care au revenit din Germania, iar un caz la o persoană care a revenit din Franța.

Astfel numărul persoanelor infectate cu Coronavirus a atins cifra de 29 905 cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2684 de teste. Dintre acestea, 2157 - au fost efectuate pentru prima oară și 527 - repetat.

Din numărul total de cazuri, 14 sunt lucrători medicali. Este vorba de patru medici,  nouă asistenți medicali și o persoană din rândul angajaților auxiliari.

Pe moment, 465 de pacienți sunt în stare gravă, iar 25 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1253 bolnavi sunt în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Totodată au fost externate 352 de persoane. În total, 20 908 persoane din RM au fost tratate  de COVID-19.

Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea încă a 11 decese provocate de infecția de Covid.

Cel mai tânăr pacient, este o femeie cu vârsta de 18 ani, din raionul Hâncești. Tânăra a fost internată la data de 10 august, la Spitalul Raional Hâncești. Suferea de tetrapareză spastica și paralizie cerebrală profundă. Ceilalți bolnavi au vârsta cuprinsă între 35 - 79 de ani și sunt originari din municipiul Chișinău, Ialoveni și Sângerei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: