image
Sursa foto: captură video

Donația oferită de România Republicii Moldova sub podul de la Telecentru: „A fost o dorință de a umili România”

Prin declarația jignitoare la adresa României făcută de premierul Ion Chicu s-a încercat de a distrage atenția publicului de la imaginile făcute publice de deputatul Iurie Reniță în care se vede cum Vladimir Platotniuc i-ar întinde o pungă cu bani lui Igor Dodon. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul român Matei-Adrian Dobrovie în cadrul talk-show-ului „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, în cadrul emisiunii s-a discutat și despre ajutorul umanitar cu echipamente medicale oferit Republicii Moldova de către România.

Referitor la convoiul cu ajutor umanitar oferit acum câteva săptămâni de România Republicii Moldova s-a expus în cadrul emisiunii și secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, Ana Guțu.

„Partea română a cerut ca locația să fie în PMAN, dar nu s-a dorit. Am înțeles că la început cei de la Chișinău au vrut ca acele camioane să fie duse la Spitalul de Urgență, dar acolo ați văzut, nu a încăput niciun camion.(...) De 9 mai aduci mașini cu panglica Sfântului Gheorghe în centrul capitalei, dar ajutorul umanitar sub pod. A fost o dorință de a umili România. Dar prin acest ajutor s-a văzut adevărata față a României, de a ajuta Republica Moldova”, a declarat Ana Guțu în studioul Jurnal TV.

Ana Guțu mai spune că ajutoarele pe care le va oferi în viitor România cetățenilor Republicii Moldova nu vor mai fi coordonate de către guvernanții de la Chișinău. Astfel, organizarea oricăror ajutoare care vor ajunge pe teritoriul țării urmează a fi efectuată de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României.

„Ne propunem foarte clar, o spun acum de o manieră foarte clară și explicită, să susținem cooperarea descentralizată. Asta înseamnă să mergem în comunități, primării concrete, oameni, cetățeni. Vom reuși, și sper să implementăm, proiecte infrastructurale mari cu sprijinul și a Guvernului României, dar și al Agenției RoAID, care este Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare” a precizat ana Guțu.

Deputatul român Matei-Adrian Dobrovie a comentat într-o intervenție prin skype reacția jignitoare a lui Ion Chicu la adresa României.

„Cred că a fost o ieșire în decor gravă a premierului Ion Chicu. Chicu minimaliza echipamentul medical adus de România în RM, medicii români atunci când spunea că medicii veniți din România au venit să învețe de la cei din RM. (...)Faptul că nu s-a permis ca convoiul cu ajutor umanitar să ajungă în PMAN a arătat că acești oameni se tem de România, că România chiar ajută și cetățenii RM înțeleg acest lucru”, a spus deputatul român Matei-Adrian Dobrovie.

Totodată, deputatul român a mai declarat că prin declarația jignitoare la adresa României, premierul Ion Chicu și președintele RM Igor Dodon încearcă să abată atenția publicului de la imaginile video publicate de deputatul Iurie Reniță în care se vede că Plahotniuc îi întinde o sacoșă cu bani lui Dodon.

„Chicu și Dodon încearcă să copieze regimul lui Plahotniuc, doar că este condus de Igor Dodon. Igor Dodon și Ion Chicu încearcă cu orice preț să abată atenția publicului de la imaginile cu banii, făcute publice de deputatul Iurie Reniță.(...)Vedem că deja începe campania electorală”, a declarat Matei-Adrian Dobrovie

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: