image
Sursa foto: Profimedia

"Totul are o limită!" Ce a făcut Wladimir Klitschko la Berlin și ce arme le-au cerut ucrainenii nemților

Wladimir Klitschko (46 de ani) a părăsit frontul din Ucraina și a mers în Germania, pentru a cere mai mult sprijin pentru țara sa, care a fost invadată de armata rusă.

În întâlnirea care a avut loc la Berlin, fostul campion mondial la categoria grea le-a transmis nemților că ajutorul lor va fi vital în oprirea războiului.

Wladimir Klitschko a cerut, în timpul ședinței, mai multe ajutoare pentru armata ucraineană. Vizita fostului boxer în Germania vine după ce publicația Die Welt a anunțat că ministrul apărării, Christine Lambrecht, nu ar fi înțeles exact de ce fel de arme au nevoie ucrainenii care își apără țara.

"Ucrainenii sunt mai puternici din punctul de vedere al voinței, decât din cel al armamentului. Pentru a ne opri, trebuie să ne omoare. Dar, totul are o limită. Vreau ca aliații noștri să pună stop acestui război!

Germania este inima Europei! Vreau ca Germania să susțină pacea pentru care ne luptăm. ", a declarat Wladimir Klitschko, informează thenationalnews.com.

În timpul vizitei de la Berlin, Wladimir Klitschko a purtat discuții, joi, cu ministrul economiei, Robert Habeck, și cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. În cursul zilei de vineri, fostul boxer s-a întâlnit cu ministrul german de finanțe, Christian Lindner.

Christine Lambrecht susține că, până în acest moment, Germania a trimis în Ucraina ajutoare în valoare de peste 80 de milioane de euro. Doar că nevoile ucrainenilor s-au schimbat din 24 februarie, când rușii au declanșat atacurile, și până acum.

Atacurile comandate de Vladimir Putin au început cu tancuri și vehicule blindate. Dar, după pierderile majore suferite în aceste 5 săptămâni, rușii folosesc acum mai mult obuze și rachete.

Germania le-a promis ucrainenilor arme anti-tancuri, dar acestea au devenit neimportate în acest moment. Kievul a înaintat acum o nouă listă cu arme de care are nevoie.

Dronele de recunoaștere și cele de luptă sunt cap de listă, ele fiind urmate de radare de recunoaștere de artilerie și de avioane de luptă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: