image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat, cercetat de polițiști pentru că transporta 150 de kg de fructe uscate și alune fără acte de proveniență

Un moldovean este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat că transporta ilegal 150 de kg de fructe uscate și alune.

Cazul a fost înregistrat ieri, în jurul orei 18:45, când echipa mobilă a Direcției regionale EST a stopat pe traseul R-31 un autoturism, de model Toyota Prius.

La volanul mașinii a fost legitimat un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani. Ca urmare a verificărilor, în portbagajul autoturismului au fost depistate mai multe cutii cu fructe uscate și alune, pentru care șoferul nu a putut explica proveniența, dar nici să prezinte vreun document în acest sens. În cadrul examinării cutiilor s-a constatat o cantitate de 120 de kg de fructe uscate Mango și 30 de kg alune Macadamia.

Șoferul a declarat că doar a preluat marfa de la o persoană pentru a o transporta spre Chișinău.

În prezent, ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Marfa a fost ridicată și transportată la sediul Direcției, la Ștefan Vodă. Ulterior, conform competențelor, cazul va fi transmis către Serviciul Vamal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: