image
Sursa foto: Hospice Angelus Moldova

Kaufland a donat un microbuz Fundației Angelus Moldova, destinat transportului de copii

Copiii din comuna Trușeni se vor putea deplasa spre instituțiile de învățământ preșcolare și școlare din Chișinău în siguranță și confort, cu sprijinul Kaufland. Compania a donat un microbuz, în valoare de 495.000 lei, Fundației Filantropice Medico-Sociale Angelus Moldova.

Vehiculul, complet echipat și pregătit pentru introducerea în exploatare, va fi utilizat de Hospice Angelus în parteneriat cu primăria municipiului Chișinău. Pentru Kaufland, responsabilitatea față de societate este o prioritate. Compania și-a asumat acest rol și susține proiecte sociale și educaționale ce au ca beneficiari principali copiii de toate vârstele, sprijină programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educație și încurajarea frecventării școlii ṣi prevenirea abandonului școlar.

„Kaufland a răspuns cu promptitudine la solicitarea Fundației Angelus Moldova și a venit în ajutor acestor pioneri în îngrijirea paliativă. Nu am rămas indiferenți pentru că vorbim despre copii în situații vulnerabile. Donația de astăzi reprezintă un motiv în plus de bucurie, iar asta pentru că acces la acest mijloc de transport o vor avea toți copii din comuna Trușeni, datorită acestui parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău. În acest fel, generozitatea noastră merge mai departe pentru că cel mai de preț cadou pe îl putem face societății este să oferim copiilor acces la educație”, a menționat Cristina Aramă, manager PR și Comunicare,Kaufland Republica Moldova.

Vehiculul a fost transmis beneficiarilor în cadrul unei ceremonii de donație, desfășurate în com. Trușeni.

„Am transmis în comodat Primăriei mun. Chișinău un autobuz cu 20 de locuri, care a fost donat de către Kaufland fundației „Angelus Moldova” pentru necesitățile acesteia. Reieșind însă din nevoia satului Trușeni, am decis de comun acord cu Primăria mun. Chișinău și Kaufland să utilizăm acest autobuz la maxim. Autobuzul urmează să fie folosit pentru deplasarea copiilor din comuna Trușeni spre instituții de învățământ și totodată, transportarea gratuită a pasagerilor pe traseul Chișinău-Trușeni-Chișinău. Hospice Angelus salută parteneriatul dintre Kaufland și fundație, care are deja o istorie de durată. Datorită susținerii Kaufland am reușit să oferim suport material numeroaselor familii și copii aflați în îngrijirea fundației”, a comunicat Valerian Isac, Director dezvoltare națională și educație FFMS „Angelus Moldova”.

Potrivit contractului, Primăria municipiului Chișinău va acoperi toate cheltuielile de întreținere și funcționare a mijlocului de transport. Astfel, copiii vor beneficia gratuit de microbuz pentru a se deplasa la destinație.

„Mulțumesc Kaufland, mulțumesc Hospice Angelus. Împreună, azi, am reușit să facem un lucru minunat, un parteneriat în beneficiul copiilor din Trușeni. Datorită generozității lor, Primăria Chișinău a primit în folosință un microbuz pe care l-a pus la dispoziția copiilor din Trușeni. Microbuzul va funcționa pe ruta 135, Chișinău-Trușeni și, va prelua copiii și îi va duce la școală. Prin implicarea tuturor, a firmelor private, a ONG-urilor, a administrației putem rezolva problemele orașului”, a menţionat primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu.

Grija față de om este prioritară la Kaufland. În acest sens, compania și-a anunțat și sprijinul pentru persoanele aflate în situații vulnerabile și dificile. Acest angajament a fost reconfirmat prin inițiativele derulate anul curent, prin donarea unei mașini electrice, dotată cu frigidere speciale pentru transportarea sângelui, în beneficiul IMSP Institutul Oncologic din Republica Moldova și prin deschiderea primului Centru maternal din Anenii Noi, destinat cuplurilor mamă-copil aflate în situații de risc.

Despre Fundația Angelus Moldova. În 2017 Fundația Angelus Moldova a înființat primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Republica Moldova, cu denumirea Casa Angelus. Având în vedere că beneficiarii sunt de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, iar Centrul se află în satul Isacova, raionul Orhei.Angelus Moldova este principalul furnizor de Îngrijiri Paliative (ÎP) din țară și acordă servicii gratuite, de înaltă calitate pentru pacienții cu maladii incurabile progresive, avansate, cu pronostic limitat sub 12 luni, inclusiv copii.

Despre Kaufland: Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: