image
Sursa foto: autoblog.md

500 de euro mită pentru obținerea permisului de conducere: Angajatul unei şcoli auto din Chișinău, reținut de CNA

Angajatul unei şcoli auto din capitală a ajuns pe mâna ofiţerilor CNA şi procurorilor, după ce a fost denunţat de un tânăr. Acesta s-a plâns că a dat 500 de euro unui intermediar care i-ar fi promis să-l ajute să obţină permisul de conducere, fără dificultăţi.

Potrivit datelor anchetei, angajatul şcolii auto i-ar fi spus denunţătorului că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Direcției de Calificare a Conducătorilor Auto a Agenției Servicii Publice şi că i-ar putea convinge să aprecieze pozitiv susținerea examenului practic pentru obținerea permisului de conducere de categoria „B”. Deşi transmiterea banilor s-a întâmplat la sfârşitul anului 2020, bănuitul nu şi-ar mai fi onorat înţelegerea, fapt pentru care a fost denunţat la CNA.

În baza denunţului, CNA a deschis un dosar penal, efectuând cercetări pe marginea cazului. Azi-dimineaţă, suspectul a fost reţinut în timp ce i-a restituit denunţătorului suma primită. Acum, acesta este reţinut pentru 72 de ore şi riscă puşcărie sau amendă penală în cazul în care va fi găsit vinovat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: