image
Sursa foto: scmp.com

Doi moldoveni, blocați în orașul din China unde a apărut coronavirusul: MAEIE vine cu detalii

Ambasada Republicii Moldova la Beijing a fost contactată de doi cetățeni ai Republicii Moldova care au comunicat că se află blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, unde este restricționat accesul de intrare și ieșire. Ca urmare, Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către moldoveni a orașului aflat în carantină.

Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării europene într-un comunicat de presă emis în legătură cu declanșarea epidemiei de coronavirus de tip nou în Republica Populară Chineză.

Alte două familii de moldoveni, care locuiesc în alte provincii chineze, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei în vederea evitării posibilei contaminări.

Conform datelor MAIE, în China sunt în jur de 300 de cetățeni ai Republicii Moldova. 134 sunt persoane care își fac studiile, 115 au domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară.

Potrivit ultimelor informații, numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus de tip nou a atins cifra de 4474, iar numărul persoanelor decedate este de 106.

Ministerul de Externe reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: