image
Sursa foto: Maia Bănărescu // Facebook

Maia Bănărescu despre redeschiderea grădinițelor: Autoritățile trebuie să cântărească foarte bine

Avocatul poporului pentru drepturile copiilor a menționat că opinia sa referitor la redeschiderea grădinițelor balansează între asigurarea dreptului copilului la educație și între interesul superior al copilului legat de sănătate.

Maia Bănărescu într-un interviu pentru IPN s-a referit și la petiția online prin care circa 2000 de părinți solicită autorităților redeschiderea grădinițelor. Bănărescu a menționat că opinia sa balansează între asigurarea dreptului copilului la educație și între interesul superior al copilului legat de sănătate. În viziunea sa, reluarea activității grădinițelor trebuie decisă cu mare grijă, pentru că persistă riscuri enorme. Și situația este destul de complexă reieșind din faptul că există un șir de măsuri care trebuie respectate. Situația este complicată inclusiv pentru că e greu să impui copiilor aceste norme. Or, copiii sunt mai afectuoși, nu știu să respecte distanța socială și există riscul că ei să se îmbolnăvească unul de altul, apoi să ducă virusul și acasă. Autoritățile trebuie să cântărească foarte bine și să ia o decizie în interesul superior al copilului.

Amintim că săptămâna trecută Asociația obștească (AO) Părinți Solidari a inițiat o petiție publică adresată premierului Ion Chicu, ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, ministrului Educației, Igor Șarov, dar și Avocatului Copilului, Maia Bănărescu, prin care solicită redeschiderea instituțiilor preșcolare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: