image
Sursa foto: Profimedia

Tragedie în Siberia: 52 de oameni au murit, după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune

52 de oameni au murit după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune în regiunea Kemerovo din Siberia. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și șase salvatori de la serviciul de urgență, care, potrivit unor informații preliminare, ar fi rămas fără oxigen în butelii.

Șeful minei, adjunctul acestuia și șeful de șantier au fost arestați în urma acestei tragedii.

Mina de la Listviajnaia este situată în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km est de Moscova.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină în momentul accidentului. Marea majoritate au reușit să scape, dar cel puțin 50 au fost transportate la spital. Unele dintre ele erau intoxicate cu fum.

Atât agenția rusă de știri de stat Tass, cât și agenția privată Interfax au raportat că joi seară numărul morților a crescut la 52, iar o sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat pentru Tass că „nimeni nu a mai rămas în viață”.

Căutarea de eventuali supraviețuitori au fost întrerupte în cursul serii, din cauza temerilor că nivelurile periculos de ridicate de metan din mină ar putea provoca o explozie.

Președintele rus Vladimir Putin a reacționat și a spus că speră să fie salvați cât mai mulți oameni, vorbind despre „o mare tragedie”.

În 2016, autoritățile au evaluat siguranța celor 58 de mine de cărbune din țară și au declarat că 34 la sută dintre ele sunt potențial nesigure. Lista nu includea la acel moment mina Listviajnaia, scrie digi24.ro.

ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: