image
Sursa foto: Tass

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, despre declarația Maiei Sandu privind trupele ruse: „De parcă în RM nu-s alte probleme”

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a comentat, din nou, declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind necesitatea retragerii trupelor rusești din regiunea transnistreană.

„A venit Maia Sandu, a devenit președinte al Moldovei și iată care este prima sa declarație, de parcă în Moldova nu există alte probleme - pacificatorii ruși din Transnistria trebuie retrași. Există un potențial pericol? Da, și încă cum. Și de aceea, asta reprezintă o povară pe umerii statelor mari precum Rusia, iar Rusia, slavă domnului, e capabilă să ducă această povară și să ocupe o poziție responsabilă pe arena internațională”, a declarat Peskov în cadrul emisiunii „Soloviov Live”.

Reamintim că președintele RM, Maia Sandu, a declarat imediat după ce a câștigat alegerile prezidențiale că Rusia trebuie să-și retragă trupele militare ruse și munițiile stocate ilegal pe teritoriul RM din stânga Nistrului.

Kremlinul a reacționat imediat la declarațiile făcute de Maia Sandu și a transmis că „o schimbare a status quo-ului în Transnistria ar putea duce la o destabilizare”.

Ulterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă este în favoarea retragerii forțelor de menținere a păcii din Transnistria, dar aceasta se poate face numai în anumite condiții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: