image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu: Vom căuta posibilități pentru declanșarea alegerilor anticipate; Ce spune despre candidatul la președinție

Copreședintele Blocului ACUM, Maia Sandu, afirmă că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățenilor și că formațiunea pe care o reprezintă va căuta „toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Noi vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că actualul parlament nu reprezintă voința cetățeanului. Știm cum unii deputați au ajuns să ocupe aceste funcții, aceste scaune în parlament și, evident, noi ne dorim un parlament care să reprezinte pe deplin voința cetățeanului”, a declarat Maia Sandu la Europa Liberă.

Președinta PAS a exclus crearea unei majorități cu PD în Legislativ și l-a criticat pe președintele Igor Dodon că și-ar concentra puterea în mâinile sale. Maia Sandu a adăugat că miza alegerilor prezidențiale din 2020 este ca țara să scape de „un personaj care își dorește să devină un al doilea Plahotniuc, care vrea să captureze instituțiile statului”.

„Sarcina noastră este să construim un stat adevărat, care să îi protejeze pe cetățeni, care să le creeze oportunități cetățenilor, care să-și îndeplinească funcțiile de bază față de cetățeni. Și din această funcție poți să contribui la această sarcină importantă”, a adăugat Maia Sandu.

Referindu-se la candidatul pentru alegerile prezindențiale, Maia Sandu a menționat: „Cu siguranță o să participăm cu un candidat care să poată să îl alunge pe Dodon de la conducerea țării”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: