image
Sursa foto: Profimedia Images

O fetiță din Fălești a murit după ce a fost lovită de o mașină; Copila se ducea la școală împreună cu fratele ei

O copilă de 10 ani din orașul Fălești a murit după ce a fost tamponată de o mașină în timp ce trecea regulamentar strada, împreună cu frățiorul ei.

Tragedia s-a petrecut vineri, 2 decembrie, în orașul Fălești.

Potrivit presei locale, copila traversa strada împreună cu fratele mai mic, când a fost lovită de o mașină de marca Mitsubishi, care a depășit alte două mașini ce staționau la trecerea pentru pietoni. La volanul automobilului, se afla o tânără de 24 de ani, locuitoare a orașului Soroca. În urma accidentului, fetița a fost transportată la Spitalul Raional Fălești, fiind internată în secția reanimare. Pe parcursul zilei de sâmbătă, copila s-a stins din viață.

Cu o reacție și un mesaj de condoleanțe a venit și instituția unde fetița își făcea studiile.

„Ziua de 2 decembrie 2022, o zi de iarnă obișnuită, elevii în grabă vin la școală pentru a fi la timp la ore. Cu nerăbdare și bucurie s-a pornit la școală și eleva Botnarciuc Demedria din clasa a IV-a, însoțită de fratele său. Siguranța în trafic a copiilor este un subiect des abordat în societate și în școală, ei cunosc regulile de circulație destinate pietonilor. Aceste reguli au fost respectate și de cei doi copii, care au traversat drumul regulamentar la trecerea de pietoni, însă un moment crucial a transformat o zi de iarnă obișnuită într-o zi de doliu pentru întregul oraș. Nerespectarea indicatorilor rutieri de către o cetățeană a provocat accidentul în urma căruia, eleva Demedria a decedat. Nemiloasă este soarta, prea devreme i-a furat copilăria. În urmă a rămas o familie îndurerată, profesori și colegi care îi vor purta amintirea cu multă tristețe în suflet. Drum lin spre stele, Demedri… Să-ți fie liniștită odihna printre îngeri…Condoleanțe familiei și celor îndurerați…”, a scris administrația IPLT ,,Mihai Eminescu”, orașul Fălești, într-o postare pe Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: