image
Sursa foto: tribuna.md

Ce venituri a avut în 2019 noul-vechi șef de la Cadastru, Anatolie Ghilaș, unul dintre cei mai bogați angajați la stat (DOC)

Proaspătul director al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș, care a ocupat această funcție între 2011 și 2019, a obținut și anul trecut venituri din mai multe surse.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2019, Anatolie Ghilaș a raportat venituri din salariul de director al Agenției Relații Funciare și Cadastru peste 252 de mii de lei și peste 150 de mii de lei din salariul de director la SA „Lusmecon”, companie de construcție care anterior a beneficiat de contracte de milioane cu statul.

Șeful de la Cadastru a mai obținut peste 120 de mii de lei din arenda utilajelor, un premiu de 5 mii de lei oferit de Consiliul raional Rezina pentru Titlul de „Cetățean de Onoare” al raionului, dar și venituri din pensie - peste 120 de mii de lei. Totodată, Anatolie Ghilaș are 88 de mii de lei într-un cont bancar.

Soția sa a raportat venituri de 600 de mii de lei din salariul obținut la SA „Lusmecon”, unde deține 33,358% din acțiuni, dividende de 340 de mii de lei de la „Moldhart”, SRL în care deține o participație de 100%.

Soția șefului de la Cadastru a mai raportat venituri de peste 8,3 mii de dolari și 7,7 mii de euro din arenda a două case de locuit, peste 40 de mii de lei din pensie și o alocație socială de peste 21 de mii de lei.

Şi conturile bancare ale familiei Ghilaş sunt pline - 1534 de euro, două cu 20 de mii de dolari, peste 76 de mii de lei, 132 de mii de lei; depozit bancar - 20 de mii de dolari, fond de investiții - peste 600 de euro.

Familia Ghilaș are în proprietate patru terenuri de tip intravilan, cinci case de locuit, un garaj și trei autoturisme: un BMW 740 din 2009 și două Gaz M-21 din 1958.

Precizăm că anterior, directorul Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș, a fost vizat în mai multe anchete jurnalistice care au scos la iveală averea de milioane și afacerile profitabile ale familiei acestuia.

Ghilaş este naşul lui Vladimir Filat din prima căsătorie şi l-ar fi cununat pe controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, condamnat pentru omorul fratelui fostului comisar de la Nisporeni. Informaţia a fost negată de Ghilaş, dar confirmată de Nichifor într-o înregistrare audio.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: