image
Sursa foto: Jurnal.md

România: Persoanele fizice și juridice își vor putea amâna ratele la bănci pentru 9 luni

Ministrul român al Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că a convenit cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni. De această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi24.

Oficialul român a precizat că orice român poate apela la această măsură, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.

„Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru (...) Reeșalonarea să fie făcută pe o perioadă mai lungă. (...) Indiferent, persoane fizice sau jurdice vor avea acces la această variantă”, a spus acesta.

Ordonanța ar putea fi adoptată joi în ședința Guvernului României.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: