image
Sursa foto: jurnalul.ro

Dosarul medicilor reținuți pentru estorcare de bani: CNA a găsit circa 7.000.000 de lei în urma perchezițiilor

Din cele 14 persoane bănuite de corupere pasivă şi abuz de serviciu în dosarul medicilor reţinuţi pentru crearea unei scheme infracţionale de estorcare a banilor de la pacienţi, şapte sunt deţinute în izolatoarele CNA şi Poliţiei pentru 72 de ore. Astăzi, procurorii anticorupţie urmează să pună sub învinuire cele şapte persoane, iar ulterior să ceară instanţei de judecată aplicarea, pe numele lor, a arestării preventive pentru 30 de zile. Deşi oferă declaraţii organului de urmărire penală, doar unul dintre bănuiţi îşi recunoaşte vina pe deplin.

Menţionăm că, ieri, în cadrul percheziţiilor, operate de CNA şi procurori, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

În acelaşi context, procurorii vor analiza probele acumulate pe parcursul documentării cazului, celor colectate în urma percheziţiilor, dar şi să stabilească provenienţa banilor depistaţi în cadrul operaţiunii pentru a decide asupra aplicării sechestrului.

Amintim că, cele 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: