image
Sursa foto: Sky News

China a anunţat că şeful Interpol a fost reţinut şi este anchetat; Meng Hongwei, suspectat de încălcări ale legislaţiei

Comisia Naţională de Supraveghere, organismul anticorupţie din China, a anunţat, duminică seară, că şeful Interpol, Meng Hongwei, este reţinut şi anchetat, el fiind suspectat de încălcări grave ale legislaţiei, informează South China Morning Post.

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost declarat dispărut de soţia sa, care a spus că nu a mai avut nicio veste de la el din 25 septembrie. La Lyon, soţia lui Meng le-a cerut autorităţilor internaţionale să intervină, precizând că se teme să viaţa soţului său este în pericol. Ea a precizat că ultimul mesaj primit de la Meng Hongwei pe reţelele de socializare, în 25 septembrie, conţinea un emoticon care are semnificaţia “sunt în pericol”, scrie News.ro.

Sâmbătă, Interpol a solicitat clarificări din partea Chinei cu privire la situaţia lui Meng Hongwei.

Vineri, un ziar din Hong Kong anunţa, invocând o sursă anonimă, că şeful Interpolului, Meng Hongwei, a fost reţinut pentru a fi chestionat de „autorităţile disciplinare”, un termen folosit adesea pentru a descrie investigatorii din Partidul Comunist care se ocupă de cazurile de corupţie sau de trădare politică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: