image
Sursa foto: rbc.ru

Ultima oră! Navalnâi a fost REȚINUT la Moscova

20:03 // Navalnâi a fost reținut la controlul actelor, în aeroportul Șeremetevo. Deocamdată nu se știe care este motivul oficial al reținerii.

19:52 // Alexei Navalnâi a făcut primele declarații la Aeroport și a spus că toate speculațiile precum că va fi reținut sunt „sperietori”. „Cică vor să mă închidă pe un dosar pe care CEDO s-a pronunțat în favoarea mea. Așa că eu nu mă tem de nimic. Să mergem la controlul de pașapoarte”, a spus Navalnâi succint după ce a ieșit din autobuzul care l-a preluat de la avion.

19:27 // Avionul cu Navalnâi a aterizat, însă oamenii nu sunt lăsați să coboare deocamdată. Motivul invocat ar fi că sunt puține autobuze și nu reușesc să transporte toți pasagerii din avioanele aterizate anterior. Potrivit presei ruse, de fapt, s-ar trage de timp în legătură cu anunțul autorităților ruse precum că Navalnâi va fi arestat imediat cum ajunge în Rusia.

19:07 // Avionul care îl transportă pe Navalnâi NU va ateriza pe Vnukovo. Aeronava a fost redirecționat spre aeroportul Șeremetevo, iar ora indicată de aterizare ar fi 20:43 (19:43, ora Republicii Moldova).

18:59 // Avionul în care se află Aleksei Navalnâi are o întârziere de 30 de minute, anunțată la aeroportul din Moscova. Inițial, trebuia să ajungă la 19:20, ora Moscovei (18:20, ora RM).

Între timp, în fața aeroportului s-au adunat mai mulți simpatizanți, în ciuda faptului că sunt minus 20 de grade la Moscova. Ei scandează „Libertate deținuților politici”, „Fasciștii” și „Putin la gunoi!”

Conform agenției France-Presse, citată de Digi24, mai mulți colaboratori ai lui Navalnîi, care veniseră la aeroport pentru a-l întâmpina, au fost arestați. Anterior, mai multe mașini ale poliției fuseseră văzute venind la aeroportul din Moscova.

Potrivit BBC, printre cei reținuți se numără Liubov Sobol, un colaborator apropiat al lui Navalnîi.

Avionul care îl transportă pe Navalnâi a decolat de la Berlin în jurul orei 14:30 GMT (16.30, ora RM).

Între timp, în fața Aeroportului Vnukovo o mulțime de oameni scandează: „Rusia va fi liberă!”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: