image
Sursa foto: jurnal.md

Ani grei de închisoare pentru un șofer care a provocat un accident rutier soldat cu patru morți și doi răniți

Șoferul care în toamna anului trecut a urcat beat la volan şi a provocat un accident rutier, soldat cu moartea a patru persoane şi rănirea altor două, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 28 octombrie 2017, la ieşirea din satul Valea Perjei. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul unui Volkswagen Caddy şi cu doi pasageri la bord, inculpatul a intrat pe contrasens, lovind frontal un automobil VAZ, care se deplasa regulamentar. Impactul a fost atât de violent, încât şoferul cu cei trei pasageri din VAZ s-au stins pe loc, iar inculpatul împreună cu cei doi pasageri pe care-i avea la bord, au fost transportaţi la spital cu diverse traumatisme.

Fiind supus testării alcooscopice, în sângele inculpatului a fost depistată o concentraţie de 3,78 g/l de alcool.

Mai mult, acesta era privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani, după ce fusese anterior condamnat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate.

Inculpatul de 30 de ani este locuitor al oraşului Ceadâr-Lunga şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Totodată, inculpatul a fost obligat să le achite rudelor victimelor un milion de lei fiecăruia drept prejudiciu moral şi 18 mii de lei pentru cheltuieli de judecată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: