image
Sursa foto: captură video

De râs și de plâns: Un drum proaspăt reparat din satul Balatina, raionul Glodeni, a devenit mărul discordiei în localitate

De râs și de plâns. Un drum proaspăt reparat din satul Balatina, raionul Glodeni, a devenit mărul discordiei în localitate. Din cauza lățimii de numai trei metri și 30 de centimetri, oamenii sunt nevoiți să meargă prin șanț atunci când le vine în față o mașină, iar două vehicule pe aceeași porțiune de drum ar creea un accident. Primarul recunoaște ca drumul e îngust, dar susține că lucrările efectuate au respectat toate rigorile, iar șeful Administrației de Stat a Drumurilor spune că localitatea a primit mai puțini bani decât au fost promiși.

Din cauza drumului îngust, automobilele fac slalom prin glod pe sub porțile gospodarilor. Aceștia sunt indignați de bolovanii de pământ care se adună sub gard.

Șoferii sunt la fel de nemulțumiți. Ei încearcă să evite acest drumul pentru a preîntâmpina un eventual accident, când sunt nevoiți să circule pe sub garduri.

Deși are mai puțin de o lună de la reparație, crăpăturile se văd cu ochiul liber. Se pare că asta nu-i deranjează însă pe oameni.

Edilul recunoaște că lucrările au fost executate prost, dar susține că nu poartă nicio vină.

Primarul ne-a promis însă că problema va fi rezolvată atunci când localnicii vor fi conectați la sistemul de apeduct și canalizare.

Directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, ne-a spus că inițial pentru executarea lucrărilor au fost alocate un milion 900 de mii de lei, însă după realocarea surselor financiare, pentru comuna Balatina a fost prevăzut doar un milion. Din această cauză, primarul localității a fost nevoit să "jertfească" din lungimea și lățimea drumului.

Bucata de drum reparată are o distanță de 500 de metri, iar pentru lucrări a fost cheltuit puțin peste un milion de lei. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: