image
Sursa foto: mai.gov.md

De la declararea stării de urgență până în prezent, polițiștii au aplicat amenzi în sumă de circa 25 de milioane de lei

Reprezentanții forțelor de ordine au întocmit 30 de procese verbale în perioada sărbătorilor de Paști, în privința unor persoane fizice care au încălcat regimul de autoizolare, sau au fost depistate în locuri publice fără acte de identitate și nu au putut argumenta prezența lor în acele spații. Totodată, a fost documentată contravenția unui agent economic pentru comercializarea materialelor de construcție.

În noaptea Învierii, reprezentanții subdiviziunilor MAI au înregistrat trei cazuri de încălcare a hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale și au documentat trei preoți din raioanele Anenii Noi, Orhei și Chișinău.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al MAI, suma amenzilor aplicate în această perioadă e de peste 630 mii de lei.

În total începând cu data de 17 martie până în prezent au fost aplicate amenzi de circa 25 milioane de lei.

Conform datelor IGP, pe durata stării de urgență au fost înregistrate 49 de sesizări cu privire la infracțiuni și 1798 de informații cu privire la alte incidente. Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa poliției au fost efectuate 1606 apeluri, iar cele mai multe sesizări și informații au fost înregistrate în mun. Chișinău, precum și în raioanele Orhei și Ialoveni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: