image
Sursa foto: Profimedia

Situație fără precedent în La Liga! Peste 60% dintre transferuri n-au putut fi înregistrate

Regulamentul privind fair-play-ul financiar din La Liga le dă mari bătăi de cap cluburilor care au făcut achiziții în această vară.

Fereastra de transferuri în Spania se închide pe 2 septembrie, iar fiecare dintre cele 20 de cluburi din La Liga încearcă să se întărească.

Potrivit Marca, au fost făcute în această vară peste 80 de transferuri de jucători în La Liga. Peste 60% dintre acești jucători nu au fost deocamdată înregistrați.

Cluburile trebuie să ia multe decizii riscante în această lună privind lista oficială a jucătorilor pentru sezonul 2022-2023 din La Liga.

Echipe precum FC Barcelona, Valencia, Sevilla, Rayo Vallecano, Villarreal sau Betis Sevilla au mari probleme privind înregistrarea jucătorilor transferați în această vară.

Echipele menționate mai sus n-au putut să înregistreze niciun jucător nou în ultima săptămână, potrivit Marca.

Unul dintre exemple este fundașul francez Jules Kounde (23 de ani), adus de FC Barcelona de la FC Sevilla, pentru 50 de milioane de euro, plus bonusuri de 12,5 milioane de euro.

Pentru a-l putea înregistra pe Kounde, FC Barcelona trebuie să scape mai întâi de alți jucători din lot.

Real Madrid este unul dintre puținele cluburi din La Liga care n-au avut probleme privind lista jucătorilor pentru sezonul 2022-2023.

Fundașul german Antonio Rudiger (adus de la Chelsea) și mijlocașul francez Aurelien Tchouameni (adus de la AS Monaco) au fost înregistrați rapid în La Liga, întrucât “galacticii” au scăpat de câteva salarii foarte mari, după ce Marcelo, Gareth Bale, Isco și Luka Jovic au plecat.

Regulamentul privind fair-play-ul financiar prevede anumite limite privind salariile acordate jucătorilor și sumele de transfer plătite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: