image
Sursa foto: jurnal.md

Zelenski, despre riscul unui atac din Transnistria: „Ar fi o palmă la care noi vom răspunde cu o lovitură”

Un eventual atac din partea regiunii separatiste transnistrene ar fi o palmă la care Ucraina ar răspunde cu o lovitură. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în cadrul unei conferințe susținute la Kiev împreună cu Maia Sandu, care se află astăzi în vizită oficială în Ucraina.

„Am vorbit astăzi despre riscuri. Nu aș numi asta lovitură în Ucraina din partea Transnistriei. Dacă și va exista, va fi în primul rând o greșeală globală. Anumite semnale primim, sunt neplăcute. Dar acești oameni din regiunea temporar ocupată a Moldovei trebuie să știe că pentru noi pentru noi asta nu va fi lovitură, ci mai degrabă o palmă, dar noi la sigur vom răspunde cu o lovitură. Dar întâi de toate trebuie să facem tot posibilul să nu existe destabilizări în regiuni”, a declarat Zelenski, întrebat dacă Ucraina deține informații despre un eventual atac din zona transnistreană și cum ar proceda Ucraina în asemenea caz.

La rândul ei, președinta Maia Sandu a declarat că autoritățile de la Chișinău monitorizează atent situația din regiunea transnistreană.

„Periodic apar asemenea informații, dar nu sunt confirmate în acest moment. Urmărim atent situația din Transnistria, să nu existe destabilizări. Evident, dacă se va întâmpla ceva ce stârnește îngrijorări vom informa partenerii despre acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

Україна та Молдова мають загрози, в основі яких – агресія Росії, тому спільними мають бути й наші відповіді на них. Обговорили з Маєю Санду Maia Sandu протистояння російському вторгненню в Україну, придністровське врегулювання, гарантом якого є наша держава. А також питання українського транзиту територією Молдови та енергетичну співпрацю. Цінуємо рішення направити в Україну саперний підрозділ, допомогу нашим людям, які шукали захисту від війни. Дякую за візит і продуктивні перемовини.

Posted by Володимир Зеленський on Monday, 27 June 2022

comentarii: