image
Sursa foto: ea.md

Preotul din Ghidighici, lipsit de dreptul de a oficia slujbe; Mitropolia îl acuză că ar fi susținut minoritățile sexuale

Preotul Maxim Melinti, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, municipiul Chișinău, a fost lipsit de dreptul de a oficia slujbe religioase pentru că ar fi susținut minoritățile sexuale și ar fi contribuit la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat de pe site-ul Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove.

„Prin prezentul, ca urmare a autosesizării Direcției mitropolitane, apelurilor din partea clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și a consultărilor ierarhilor BOM, pentru activitățile îndreptate spre tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești care în mod calomnios au dovedit neascultare față de ierarhia bisericească prin multitudinea acțiunilor repetate „de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”, manifestate public prin utilizarea calității de preot, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, toate contribuind la denigrarea imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova, cât și a confraților clerici, sunteți oprit de a săvârși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvântări și de a purta crucea pectorală începând cu data de 21 iunie 2018, până la aducerea pocăinței depline în mod public”, se arată în comunicat.

De cealaltă parte, preotul Maxim Melinti respinge acuzațiile.

„Niciodată nu mi-am exprimat opinia față de comunitatea LGBT. Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocăință, abstinență și componente fără de risc”, a scris Maxim Melinti într-o postare pe Facebook.

DOCUMENTDOCUMENT
documentdocument

Citeşte mai mult despre

comentarii: