image
Sursa foto: cnn.com

Ancheta în cazul unei dispariții misterioase de acum trei decenii a dus la o descoperire sinistră sub Vatican

Mii de oase au fost descoperite în catacombele din Vatican, cu ocazia unor săpături făcute în cadrul anchetei privind dispariția unei adolescente de 15 ani, în 1983, relatează CNN și Digi24.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, care a locuit împreună cu familia în orașul sfânt, a dispărut în vara anului 1983, când se întorcea acasă de la un curs de muzică pe care l-a avut în centrul Romei.

Misterul din jurul dispariței adolescentei i-a intrigat pe italieni trei decenii la rând, fiind lansate teorii ale conspirației care implicau mafia italiană sau rețele teroriste internaționale.

Pontul anonim primit de familia Emanuelei Orlandi

Cazul a revenit în atenția publică în vara lui 2018, când familia Orlandi a primit un pont anonim potrivit căruia rămășițele Emanuelei s-ar afla în mormintele prințesei Sophie von Hohenlohe și ale prințesei Charlotte Federica din Mecklenburg din cimitirul teutonic.

De asemenea, familia Orlandi a primit și o imagine în care apărea o sculptură și o instrucțiune în care scria: „caută în direcția indicată de degetul îngerului". Acest lucru i-a dus pe membrii familiei la cimitirul teutonic, care se află în imediata vecinătate a bisericii Sfântului Petru și destinat în principal înmormântării catolicilor vorbitori de limbă germană.

După ce Vaticanul a aprobat deschiderea mormintelor, în data de 11 iulie, anchetatorii au fost uluiți să descopere că acestea erau goale. Atunci, Vaticanul a precizat că rămășițele celor două prințese ar fi putut fi înlăturate în timpul lucrărilor ample de renovare dintre anii 1960 și 1970.

Însă, au fost descoperite două osuare în timpul săpăturilor făcute sub podeaua unei camere din interiroul Colegiului Teutonic. Aici au fost identificate „mii de oase” privenind de la „zeci de oameni", a declarat Giorgio Portera, un genetician angajat de către familia Orlandi.

Teste ADN vor fi făcute pe fiecare set de oase, însă nu a fost anunțată o dată la care acestea ar putea fi începute.

În timp ce originea oaselor rămâne deocamdată necunoscută, fratele adolescentei dispărute, Pietro Orlandi, ajuns la 60 de ani, a declarat că ancheta care a dus la descoperirea osuarelor a fost totuși „o mare satisfacție".

„În osuare nu ar trebui să existe oase recente, așa că dacă acestea există, chiar dacă nu sunt ale Emanuelei Orlandi, oasele vor reprezenta o problemă pentru Vatican”, a spus el. „Există sute, chiar mii de oase și acum Vaticanul le clasifică după vechime și le va investiga pe cele mai recente”, a mai spus Pietro Orlandi.

„Ar fi devastator pentru noi să ne gândim că Emanuela a fost îngropată în toți acești ani la doar 200 de metri de casa noastră”, a mai spus fratele ei.

Și Vaticanul a răspuns printr-o declarație, conform Reuters, spunând că „își arată încă o dată deschiderea față de familia Orlandi", acceptând ca investigațiile să aibă loc în cimitirul teutonic, chiar dacă se bazează doar pe un „pont anonim".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: