Breaking News

image
Sursa foto: foto simbol

ANTA a efectuat un control al autobuzelor școlare; Unele nu aveau termometre, altele erau într-o stare nesatisfăcătoare

Odată cu începerea noului an școlar, Agenția Națională pentru Transport Auto a efectuat un control al autobuzelor școlare din mai multe raioane ale Republicii Moldova. Unele unități de transport s-au dovedit a fi într-o stare sanitară nesatisfăcătoare, iar în altele lipseau termometrele necesare pentru măsurarea temperaturii elevilor. O declarație în acest sens a fost făcută de Sergiu Baltaga, reprezentant al ANTA în cadrul conferinței intersectoriale a Ministerului Sănătății.

Potrivit expertului, în majoritatea unităților de transport cu care se deplasau elevii, recomandările experților epidemiologi erau respectate.

„Excepție au fost autobuzele care transportau elevii din raionul Strășeni. Aici, din lipsă de termometre, nu se efectua termometria copiilor înainte de a porni spre instituția de învățământ. Totodată, la Soroca au fost depistate autobuze școlare într-o stare sanitară nesatisfăcătoare”, a menționat Sergiu Baltaga.

O altă încălcare depistată de reprezentanții ANTA este legată de faptul că reprezentanții direcțiilor de învățământ din centrele raionale nu verifică prezența actelor permisive obligatorii ale conducătorilor auto care transportă elevi.

„Nu se efectuează atât controlul treziei conducătorului auto înainte de a porni la drum, cât și controlul tehnic al unităților de transport. Astfel în urma controlului mai mulți conducători auto au fost sancționați contravențional”.

Sergiu Baltaga a menționat că Agenția va continua să monitorizeze această situație și va sesiza Direcțiile de învățământ pentru a elimina toate aceste probleme apărute odată cu reînceperea noului școlar.

În context, Constantin Râmiș, secretar de stat al Ministerului Sănătății a menționat că situația epidemiologică din RM este nefavorabilă, ieri fiind înregistrat un antirecord de infectări, 632 de cazuri noi de îmbolnăvire. Expertul a îndemnat populația să respecte principalele măsuri de prevenire a răpândirii infecției: purtarea corectă a măștii în spații publice, respectarea distanței sociale, să respecte igiena tusei și să recurgă cât mai des la spălatul pe mâini.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: