image
Sursa foto: graiul.ro

Crește numărul persoanelor intoxicate după o masă de pomenire la Soroca

Numărul persoanelor internate cu intoxicație alimentară după ce au participat la o masă de pomenire în raionul Soroca s-a ridicat de la 48 la 53 de persoane.

În Spitalul Raional Soroca sunt internate 40 de persoane, 10 – la Florești și trei la Drochia. Starea acestora este de gravitate medie, dar spre ameliorare, potrivit tvn.md

Primii oameni au ajuns la spitalul din Soroca duminică dimineață, la o zi după ce au mâncat la masa de pomenire. Inspectorii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au inițiat controale în localul unde au fost gătite bucatele. S-a depistat că instituția nu dispunea de cerințele necesare pentru a prepara bucatele și nici de autorizație de a presta servicii de catering.

Mâncare a fost transportă din Drochia în satul Holoșnița, din raionul Soroca cu o mașină particulare în care nu existau condiții minime de păstrare a alimentelor.

Activitatea localului a fost sistată pe parcursul anchetei. Autoritățile urmează să stabilească care a fost sursa ce a provocat îmbolnăvirea oamenilor. La masa de pomenirea au fost aproximativ 70 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: