image
Sursa foto: border.gov.md

VIDEO // 34.000 de țigări ascunse într-un autocar, ridicate la Leușeni

O tentativă de trecere ilegală a 34 000 de țigarete peste frontiera de stat a fost contracarată în noaptea de 26 februarie curent, în punctul de trecere Leușeni.

Cazul a fost înregistrat de către ofițerii Direcției investigații speciale a IGPF în colaborare cu angajații Serviciului Vamal. Produsele de tutungerie urmau să ajungă pe „piața neagră” din Regatul Unit, unde șoferul intenționa să ridice un venit de circa 8000 de euro.

Pentru continuarea cercetărilor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate, atât țigaretele, cât și mijlocul de transport au fost ridicate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în conformitate cu legislația în vigoare.

Pentru transportarea ilicită a mărfurilor peste frontiera de stat în proporții care nu constituie element de infracțiune, persoana vinovată riscă amendă în mărime de la 60 la 90 unități convenționale, fiind posibilă aplicarea sancțiunii suplimentare de confiscare specială a obiectului și mijlocului de comitere a contravenției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: