image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Ciocoi ar putea să fie chemat la Parlament; Demers repetat privind includerea moțiunii împotriva Ministerului de Externe

Platforma DA cere includerea repetată pe agenda plenului Parlamentului a moţiunii simple asupra politicii și activității Ministerului de Externe și Integrării Europene.

Un demers în acest sens a fost depus la Biroul Permanent de către vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, preşedinte al fracţiunii Platforma DA.

Ieri și reprezentanții fracțiunii PAS au anunțat că vor înainta o moțiune repetată împotriva lui Ciocoi.

„Acțiunile nesăbuite ale lui Dodon, manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența Republicii Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de Externe Ciocoi care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni, au determinat protestul legitim al combatanților. Suntem ferm convinși că Ciocoi trebuie demis din funcție”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a atras critici dure după ce a declarat că intervenția armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în 1992, nu a fost un act de agresiune, ci „o intervenție pentru a opri vărsările de sânge”.

În consecință, fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat moțiune simplă asupra politicilor MInisterului de Externe, dar care nu a ajuns să fie examinată de plenul Parlamentului.

Deputații din cele fracțiuni au blocat tribuna Parlamentului în semn de protest, acuzând Guvernul că „intră pe ușa din spate”, dar și din motiv că deputații PD-PSRM nu au susținut examinarea moțiunii simple împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi.

Precizăm că și veteranii au cerut demisia lui Ciocoi, dar premierul Ion Chicu a declarat că acest lucru nu se va întâmpla, întrucât ministrul de Externe a prezentat explicații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: