image
Sursa foto: Profimedia

Franța nu menajează Rusia și cere excluderea naționalei de fotbal de la Campionatul Mondial

Sportul din Rusia are de suferit după ce Vladimir Putin a dat ordinul ca Ucraina să fie atacată pe data de 24 februarie.

Naționala de fotbal a Rusiei trage ponoasele după decizia președintelui. După ce echipele angrenate în barajul pentru Campionatul Mondial au declarat că refuză să joace cu Rusia, o altă Federație nu ar spune nu excluderii naționalei de fotbal de la Mondialul care se va disputa în Qatar.

Noel Le Graet, președintele Federație de Fotbal din Franța, spune că fotbalul nu poate fi neutru la ceea ce se întrâmplă între Rusia și Ucraina și este pentru excluderea Rusiei de la Campionatul Mondial 2022.

”Lumea sportului, cea a fotbalului în particular, nu poate rămâne neutră la ceea ce se întâmplă în plan internaţional. Nu mă voi opune unei excluderi a Rusiei de la Mondialul din Qatar, competiţie ce va avea loc la finele acestui an”, a declarat Noel Le Graet, potrivit AFP.

Polonia, Suedia și Cehia au comunicat deja faptul că nu vor să evolueze contra Rusiei în barajul pentru calificarea la Mondialul din Qatar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: