image
Sursa foto: Jurnal.md

Amenzi usturătoare pentru transportul ilicit de pasageri și mărfuri; Au fost acumulate deja peste 550 de mii de lei în buget

Mai mulți șoferi care prestau servicii ilicite de transportare a pasagerilor și amărfurilor s-au ales cu amenzi usturătoare. În perioada 10-15 august, inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto, ai Serviciului Fiscal de Stat și Inspectoratului Național de Securitate Publică, au efectuat acțiuni comune de control în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți.

Ca rezultat, trei conducători auto s-au ales cu amenzi contravenționale a câte 10 000 de lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane.

De asemenea, pentru efectuarea transportului ilicit de mărfuri în trafic național, un conducător auto s-a ales cu amendă în mărime de 7500 lei.

În cazurile nominalizate a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de șase luni.

Potrivit Agenției Naționale de Transport Auto de la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită a persoanelor, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 204 procese-verbale cu privire la contravenție. Ca rezultat, în bugetul de stat au fost achitați peste 550 mii de lei.

Agenția atenționează conducătorii auto, precum și operatorii de transport rutier să asigure prezența la bordul vehiculelor a actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, în siguranță și confort.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: