image
Sursa foto: Getty Images

Adio, Argentina! 10 jucători, în frunte cu Messi, urmează să se retragă de la naţională

Viitorul lui Jorge Sampaoli pare pecetluit, după dezastrul istoric contra Croaţiei. Dar marea problemă e că o serie de jucători, în frunte cu Messi, s-ar putea retrage după Mondial.

Argentina a pierdut fără drept de apel în faţa Croaţiei, scor 0-3, şi are un singur punct în Grupa D a Cupei Mondiale, după primele două etape. În aceste condiţii, finalista ediţiei trecute riscă să iasă din competiţie încă înainte de fazele eliminatorii. Ultima oară când "pumele" au fost eliminate încă din faza grupelor a fost la Cupa Mondială din 2002, când, la fel ca acum, sud-americanii au marcat o singură dată în primele două meciuri.

Se vorbeşte despre faptul că lui Sampaoli i s-a cerut demisia chiar în vestiar, după meci, dar o altă mare problemă e reprezentată de faptul că o serie de jucători ar putea spune "adio" naţionalei.

Astfel, potrivit presei din Argentina, Marcos Rojo, Ever Banega, Sergio Aguero, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain şi Leo Messi îşi vor anunţa retragerea după turneul final.

Marea pierdere e, fără îndoială, Messi, golgheterul all-time al "pumelor". Acesta anunţase încă dinainte de Mondial că se gândeşte să îi spună "pas" pe viitor naţionalei, dacă va rata şi această Cupă Mondială.

"Îmi pare rău pentru Messi. Aceasta a fost ultima lui şansă să câştige Mondialul. Nu voi fi surprins dacă renunţă la naţională. Mai sunt patru ani până în Qatar, e greu să mai reziste atât", a spus Zabaleta, după eşecul contra Croaţiei, potrivit BBC.

Messi va împlini peste două zile 31 de ani, astfel că e greu de crezut că la 35 de ani mai poate fi motorul naţionalei. În consecinţă, retragerea e aproape.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: