image
Sursa foto: Profimedia

Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, nu vrea un wild card la Cupa Mondială din Qatar: ”Trebuie să jucăm!”

Ucrainenii ar fi trebuit să joace semifinala barajului de calificare la Cupa Mondială cu Scoția pe data de 24 martie, însă partida a fost amânată pentru luna iunie din cauza războiului din Ucraina declanșat de Vladimir Putin.

FIFA a luat în considerare să îi garanteze Ucrainei un loc la turneul final, însă selecționerul Oleksandr Petrakov nu este de acord cu acest lucru.

Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, a transmis că nu și-ar dori ca echipa pe care o pregătește să primească un ”wild-card” pentru Cupa Mondială din partea FIFA, chiar dacă situația este una extrem de dificilă din cauza războiului.

Petrakov a mărturisit că vrea ca Ucraina să își câștige singură dreptul de a lua parte la Cupa Mondială din Qatar. Ucraina va trebui să dispute semifinala barajului de calificare cu Scoția, iar câștigătoarea duelului se va înfrunta cu Țara Galilor pentru un loc la turneul final.

”UEFA ne va spune data la care trebuie să jucăm cu Scoția în luna iunie. Am discutat totul, există înțelegere din partea lor. Sunt de acord cu Yarmolenko în privința asta. Trebuie să jucăm, să ne câștigăm singuri locul la Cupa Mondială, dar vorbesc din punctul meu de vedere.

Avem un președinte al Federației și un comitet executiv care vor lua această decizie, dar eu cred că trebuie să jucăm”, a declarat Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, potrivit Sport.ua.

Andriy Yarmolenko, jucător la West Ham și la naționala Ucrainei, a transmis și el că nu este de acord cu un loc garantat de FIFA la turneul final.

”Este greu să ne gândim acum la fotbal, dar dacă va trebui să jucăm, cum putem noi să ieșim pe teren și să nu dăm totul văzând cum luptă oamenii din Ucraina?

Bineînțeles că trebuie să ne antrenăm. Va fi greu pentru că mulți jucători au rămas în Ucraina și nu se antrenează. Unul ține în mâini o mitralieră, unul distribuie mâncare, nu se pot gândi la fotbal.

Am citit undeva că FIFA vrea să ne dea un wild card la Cupa Mondială, dar cred că nu este un lucru corect. Avem mâini și picioare și trebuie să luptăm pentru un loc pe terenul de fotbal”, a transmis și Andriy Yarmolenko, potrivit aceleiași surse.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: