image
Sursa foto: Dumitru Alaiba

Cum a ajuns în vie? Mașina lui Gațcan stă și la această oră în parcarea Parlamentului

Deși a anunțat că nu a fost sechestrat, Ștefan Gațcan nu a plecat cu mașina sa de la Parlament, acolo unde mersese dimineață pentru a participa la ședința unei comisii.

Potrivit deputatului Dumitru Alaiba, mașina lui Ștefan Gațcan stă și la această oră în parcarea Parlamentului.

„Nu știu cum anume a ajuns în vie, dar mașina lui Gațcan stă singuratică în parcarea Parlamentului”, spune deputatul.

Nu știu cum anume a ajuns în vie, dar mașina lui Gațcan stă singuratică în parcarea parlamentului. Posted by Dumitru Alaiba on Wednesday, 1 July 2020

Ștefan Gațcan, care a părăsit ieri fracțiunea PSRM și a aderat la grupul Pro Moldova, a fost astăzi toată ziua de negăsit, iar reprezentanții Pro Moldova au insistat că acesta a fost sechestrat de deputați socialiști, care l-ar fi amenințat și impus să scrie cerere de renunțare la mandatul de deputat.

Precizăm că ieri, în urma anunțului că părăsește PSRM; socialiștii au organizat proteste la clinica lui Gațcan și l-au acuzat că s-a vândut cu peste un milion de euro. Tot ieri, spre seară, Gațcan ar fi scris o plângere la Procuratură, în care spunea că a fost amenințat și intimidat de exponenți PSRM, printre care deputații Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță. În plângerea scrisă ieri și depusă azi dimineață la PG, Gațcan descrie un incident de aseară, pe podul de la Telecentru, unde ar fi fost amenințat de deputații Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea ca să renunțe la mandatul de deputat.

Iar după ce azi dimineață Gațcan a dispărut de la Parlament, unde a mers ca să participe la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, socialiștii au anunțat că Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat, cererea fiind publicată chiar de deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

Deputații Pro Moldova au tras imediat un semnal de alarmă, anunțând că Ștefan Gațcan a fost răpit, sechestrat și impus să semneze cererea de depunere a mandatului. Au urmat informații că Gațcan a fost dus ulterior la Președinție, unde au mers și deputații Pro Moldova, dar și alții, curtea fiind împânzită de polițiști și reprezentați ai pazei de stat. Acolo situația a degenerat, deputatul Vladimir Cebotari fiind luat pe sus peste capota unei mașini care ieșea din curtea instituției prezidențiale.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, spunea cu puțin timp înainte ca să apară Gațcan că soția acestuia își face griji după ce nu a mai vorbit cu el de 7 ore.

Ulterior, pe pagina de facebook a lui Gațcan au apărut imagini cu acesta dintr-o plantație de viță-de-vie, unde el, îmbrăcat la patru ace, spunea că este bine, că nu a fost sechestrat, că este împreună cu familia sa și că nu va comunica o vreme cu nimeni pentru că are nevoie de „reabilitare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: