image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Ministrul de Externe: Nu există solicitări de evacuare a cetățenilor RM aflați în Africa de Sud

Deocamdată nu există solicitări de evacuare ale cetățenilor Republicii Moldova aflați în Africa de Sud, în legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron – a COVID-19 și a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către Organizația Mondială a Sănătății

„Monitorizăm foarte atent situația. Nu am avut adresări din partea unor moldoveni care ar dori să fie evacuați. Avem mecanisme de cooperare alte state care ne-ar putea ajuta în cazul în care ar exista solicitări de evacuare”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Oficialul a precizat că nu se cunoaște numărul moldovenilor aflați în sudul Africii.

Precizăm că cetățenii Republicii Moldova care sosesc din opt state din sudul Africii (Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi) vor sta obligatoriu în carantină timp de 14 zile, la sosirea în Republica Moldova. Carantina poate fi întreruptă după a 7-a zi dacă persoanele efectuează un test PCR cu rezultat negativ.

Decizia a fost luată în ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, convocată în regim de urgență duminică seara.

Noutăţile partenerilor

comentarii: