Conform documentelor cadastrale, locuinţa a fost dată în exploatare în 2011, pe când Jizdan era şef de direcţie la Ministerul de Interne. Terenul a fost cumpărat mult mai devreme, în 2006, când Jizdan avea o funcţie similară. Proprietari ai casei, dar şi ai terenului, sunt socrii ministrului — Petru şi Maria Croitoru. Însă aceştia sunt doar proprietari pe hârtie.

De fapt, cuplul Croitoru trăieşte într-o locuinţă modestă din satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Maria Croitor, soacra ministrului, are 62 de ani şi lucrează infirmieră la Oficiul medicilor de familie din localitate. Petru Croitoru are 67 de ani şi gospodăreşte prin jurul casei. Am vrut să stăm de vorbă cu el ca să-l întrebăm în ce măsură şi-a ajutat ginerele l-a construcţia vilei.

„Casa aceasta nu este una furată sau construită, aşa cum vreţi să interpretaţi dumneavoastră. Această casă este construită cu efort comun. Este un proiect comun al meu şi al unor membri ai familiei mele. A fost construită mult timp, dar până la urmă s-a decis ca ea să fie introdusă în declaraţia pe venit pe mine, deoarece eu locuiesc în această casă”, a declarat Jizdan reporterului RISE.

Într-adevăr, în ultima declaraţie de venit ministrul Jizdan a indicat că, începând cu anul 2015, are în folosinţă o casă de circa 300 de metri pătraţi. Asta deşi Nelea Jizdan, soţia acestuia, încă în 2012 plasa pe reţelele de socializare fotografii cu vila din oraşul Codru.

De fapt, vila secretă a ministrului a apărut în declaraţiile de avere abia după dezvăluirile RISE Moldova din ianuarie 2016.